مجله سلامت

۱۳ مورد از خواص دارچین که برای بدن خود که باید بدانید

دارچین از ادویه‌های خوش طعمی است که قدمت آن به دوران مصر باستان بازمی‌گردد. این گیاه با عطر بی‌نظیری که دارد از همان ابتدا به‌عنوان یک هدیه نادر، ارزشمند و فوق‌العاده محسوب می‌شد که برای پیشکش به پادشاهان و اشراف درنظر می‌گرفتند. خواص دارچین به‌گونه‌ای است که در طول تاریخ برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی استفاده می‌شده است. امروزه نیز علم پزشکی بر خواص چای دارچین و نقش آن در حفظ سلامتی انسان صحه می‌گذارد. این ادویه خوش عطر نه‌تنها در درمان بیماری، بلکه در پیشگیری از مشکلات مربوط به سلامتی نیز کاربرد دارد. در صورتی که به‌دنبال این سوال هستید که دارچین برای چی خوبه، با ادامه مطلب همراه شوید.

 

خواص جادویی دارچین

در بین لیست بلندبالایی از انواع ادویه‌های خوش رنگ و لعاب، نمی‌توان شگفتی‌های فراوان دارچین و حضور پررنگ آن را در پخت غذاها و همچنین طب سنتی نادیده گرفت. خاصیت دارچین، آن را به محبوب‌ترین ادویه‌ها در جهان تبدیل کرده است و به‌همین خاطر در قفسه آشپزخانه تمام خانه‌ها می‌توان حضور همیشگی آن را مشاهده کرد. برخی از مهم‌ترین خواص دمنوش دارچین و به‌طور کلی استفاده‌های گوناگون از این ادویه، به شرح زیر است:

 

حاوی آنتی اکسیدان قوی

اگر جزو کسانی هستید که در دم کردن چای از دارچین به‌عنوان طعم دهنده استفاده می‌کنید، باید بدانید که این گیاه خاصیت آنتی اکسیدانی فوق‌العاده‌ای دارد. خواص دارچین در چای به‌گونه‌ای است که دمنوش شما را سرشار از آنتی اکسیدان‌های قوی به‌ویژه پلی فنول می‌کند. گیاهان و ادویه‌های زیادی مانند زردچوبه، پونه کوهی، زعفران، سیر کوهی و … هستند که غنی از آنتی اکسیدان محسوب می‌شوند؛ اما تحقیقات و آزمایش‌های انجام شده روی بیش از 26 ادویه نشان می‌دهد که از نظر این خاصیت، دارچین از همه پیشی گرفته است.

 

 خواص ضد التهابی شگفت انگیز

از خواص دمنوش دارچین و به‌طور کلی استفاده از این ادویه می‌توان به خاصیت ضدالتهابی قوی آن اشاره کرد. این خواص دارچین به بدن برای مبارزه با عفونت‌های مختلف و همچنین ترمیم بافت‌های آسیب دیده کمک می‌کند. زمانی که بدنتان دچار التهاب شده است و احتمال تخریب بافت‌های بدن به‌دلیل وجود این التهابات افزایش پیدا می‌کند، از دارچین برای کمک به حفظ سلامتی خود بهره ببرید.

 

خواص دارچین برای قلب

استفاده همیشگی از چوب دارچین و یا پودر آن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. اگر با مشکلات مربوط به سلامتی قلب مواجه هستید، توصیه می‌شود روزانه حداقل نصف قاشق چایخوری دارچین مصرف کنید تا از اثرات مثبت آن در تقویت قلب شگفت‌زده شوید. کاهش میزان تری گلیسیرید و کلسترول بد از اصلی‌ترین فواید دارچین به‌شمار می‌رود که این دو فاکتور در سلامت قلب نقش مهمی ایفا می‌کنند.

 

افزایش حساسیت به هورمون انسولین

یکی از مهم‌ترین هورمون‌های بدن به نام انسولین وظیفه تنظیم نحوه مصرف انرژی و به‌طور کلی متابولیسم بدن را برعهده دارد. این هورمون همچنین ازطریق جریان خون، قند را به قسمت‌های مختلف منتقل می‌کند. برخی از افراد که مقاومت بالایی در برابر اثرات هورمون انسولین دارند، به بیماری‌هایی مانند دیابت و سندروم متابولیک مبتلا می‌شوند. خواص دارچین به کمک این افراد می‌آید و به آن‌ها در کاهش حساسیت و مقاومت انسولین کمک می‌کند؛ به این شکل با استفاده از خواص دارچین در چای و دیگر دمنوش‌ها همچون دمنوش انرژی بخش، این هورمون می‌تواند وظایف خود را بهتر و بی‌دردسر انجام دهد.

 

مفید برای درمان اگزما و پسوریازیس

اکثر بیماری‌ها و مشکلات پوستی در نتیجه تجمع باکتری و قارچ‌ها برروی سطح پوست ایجاد می‌شوند. این در حالی است که فواید دارچین به‌ویژه خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی آن را در پیشگیری و درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس نمی‌توان نادیده گرفت. برای کاهش التهابات و مشکلات پوستی با کمک دارچین می‌توانید این روش‌ها را دنبال کنید:

  • استفاده از ماسک صورت با ترکیب دارچین و عسل(هرکدام یک قاشق چایخوری)
  • مصرف دمنوشی خوش عطر با ترکیب عسل و دارچین و زنجبیل

 

کاهش سطح قند خون

در بررسی خاصیت دارچین باید به نقش موثر آن در کاهش میزان قند خون و اثرات مفید ضددیابتی آن نیز اشاره کرد. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، این ادویه محبوب باعث کاهش مقاومت بدن به انسولین می‌شود و به این هورمون در انجام وظایف خود کمک می‌کند. کاهش قند خون توسط خواص دارچین با دو مکانیسم مهم انجام می‌شود، به این شکل که:

  • دارچین ابتدا باعث کاهش میزان گلوکز وارد شده به جریان خود بعد از مصرف غذا می‌شود.
  • ترکیبات دارچین با تقلید از عملکرد انسولین برروی سلول‌های بدن تاثیر می‌گذارد.

این دو عملکرد منجر به افزایش میزان جذب گلوکز توسط سلول‌ها می‌شود؛ البته تاثیر آن از خود انسولین کمتر است.

 

موثر در کاهش وزن

خواص دارچین در چای و دمنوش‌های مختلف در کاهش وزن و لاغری نیز مشهود است. اگر درحال کاهش وزن هستید، می‌توانید یکی از راهکارهای موثر را در پاسخ این سوال که دارچین برای چی خوبه، جستجو کنید. برخی از عملکردها و خاصیت‌های دارچین باعث کاهش وزن می‌شود، ازجمله:

  • این ادویه خوش رایجه در افزایش متابولیسم بدن موثر است؛ بنابراین با مصرف آن کالری بیشتری می‌سوزانید.
  • دارچین باعث کاهش اشتها و میل کمتر به غذا می‌شود؛ پس باید در رژیم لاغری‌تان حضور چشم‌گیری داشته باشد.
  • این ادویه محبوب جهانی منجر به افزایش چربی سوزی در بدن می‌شود؛ پس با مصرف آن به کاهش ذخیره چربی در بدنتان و درنهایت کاهش وزن کمک خواهید کرد.

 

مفید در درمان بیماری های عصبی

از دیگر خواص دمنوش دارچین، ایجاد آرامش ذهنی و درمان بیماری‌های عصبی است که به تقویت روحیه افراد کمک می‌کند. اکثر بیماری‌ها و مشکلات عصبی در نتیجه تخریب تدریجی سلول‌های مغزی بروز پیدا می‌کنند؛ این درحالی است که خاصیت دارچین در پیشگیری از این مشکلات تائید شده است.

ترکیبات موجود در این ادویه، مانع از تجمع بیش‌ازحد پروتئین در مغز می‌شود که این عارضه اصلی‌ترین مشخصه بیماری‌های عصبی و ذهنی به‌ویژه آلزایمر است. توصیه می‌شود از ترکیب عسل و دارچین و زنجبیل و یا دمنوش دارچین به‌تنهایی، برای تقویت سیستم عصبی و حفظ آرامش و سلامت ذهنی‌تان بهره‌مند شوید.

 

دارچین برای سرماخوردگی

از این ادویه خوش‌طعم هم به‌صورت پودر و هم چوب دارچین در درمان سرماخوردگی و کاهش علائم آن استفاده می‌شود. جالب است بدانید که در طب سنتی ایرانی و همچنین طب چینی، از دارچین به‌عنوان بهترین و موثرترین درمانگر در بهبود سرماخوردگی و سرفه یاد می‌شود. بنابراین می‌توانید در روزهای سرد سال از نوشیدن دمنوش دارچین به خصوص مردان برای پیشگیری از سرماخوردگی بهره‌مند شوند.

 

خواص ضد سرطان

اصلی‌ترین علت بروز سرطان، رشد بیش‌ازحد و کنترل نشده سلول‌ها است که برای پیشگیری از این عارضه بهتر است فواید دارچین را جدی بگیرید. خاصیت ضدسرطانی دارچین با استفاده همیشگی از آن عمل می‌کند که با وجود شایع بودن مشکلات مربوط به سرطان نباید آن را نادیده بگیرید. نتایج تحقیقات مختلف نشان داده است که مصرف مداوم چوب دارچین از بدن در برابر انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

 

افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت های باکتریایی و قارچی

همان‌طور که در بررسی خواص چای دارچین و دیگر انواع استفاده از آن در حفظ سلامت پوست اشاره شد، این ادویه با خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی شناخته می‌شود. این ویژگی بدن را در مبارزه و مقاومت دربرابر انواع عفونت‌ها قوی می‌کند. به‌همین دلیل است که اکثر افراد از دارچین برای سرماخوردگی استفاده می‌کنند تا به این شکل سرعت پروسه بهبود خود را افزایش دهند. البته که خواص هل هم می تواند برای سرماخوردگی کارآمد باشد.

خواص دارچین در پیشگیری و درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی، جلوگیری از پوسیدگی دندان، کاهش بوی بد دهان، عفونت‌های پوستی و به‌طور کلی کاهش رشد باکتری در بدن قابل توجه است.

 

بهترین مبارز در مقابله با ویروس HIV

ویروس HIV باعث ازبین رفتن تدریجی سیستم ایمنی بدن می‌شود که عدم درمان آن، به ابتلا فرد به بیماری ایدز منجر خواهد شد. شاید باور آن کمی سخت باشد، اما از خواص چای دارچین و استفاده همیشگی از آن در مبارزه با ویروس HIV نیز صحبت‌هایی شده است. ترکیبات دارچین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و به همین دلیل از آن به‌عنوان بهترین مبارز در ابتلا به ایدز و دیگر ویروس‌ها یاد می‌شود.

نتایج تحقیقات برروی بیش از 69 گیاه دارویی نشان داده است که دارچین عملکرد بهتری برروی سلول‌های آلوده به ویروس  HIV دارد. لازم به ذکر است که برای دستیابی به نتایج مطلوب باید حتما از دارچین اصل و واقعی استفاده کنید تا بهترین اثربخشی را در رسیدن به سلامت به‌دست آورید.

 

درمان دندان درد با دارچین

اگر می‌خواهید دندان‌های سالم، سفید و درخشان داشته باشید، نباید فواید دارچین را در زیبایی و سلامت دهان و دندان نادیده بگیرید. از گذشته‌های بسیار دور، درمان دندان درد با دارچین رایج و محبوب بوده است و تا به امروزه نیز خواص آن برای دندان‌های سفید و سالم تائید شده است. پیشگیری از پوسیدگی دندان، جرم آن و همچنین خوشبو بودن دهان از اصلی‌ترین خواص چوب دارچین محسوب می‌شود.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن

در بررسی فواید دارچین، نوبت به بررسی مهم‌ترین تاثیر آن در سلامت کلی بدن با تقویت سیستم ایمنی بدن رسیده است. همان‌طور که می‌دانید با داشتن یک سیستم ایمنی قوی و سلامت، بدن توانایی لازم را در مبارزه با اکثر ویروس‌ها، عفونت‌ها و آسیب‌ها را دارد؛ بنابراین اگر به سلامت کلی و عمومی خود اهمیت می‌دهید باید مصرف دارچین را به یک روتین روزانه تبدیل کنید.

تاثیرات مثبت دارچین برای سرماخوردگی، درمان مشکلات پوستی، عفونت‌ها، ویروس‌ها و … که پیش‌تر ذکر شد، همگی به‌دلیل نقش این ادویه خوش طعم در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن است.

 

بهترین روش های استفاده از خواص دارچین

حالا که با برخی از اصلی‌ترین فواید دارچین آشنا شدید، نوبت آن رسیده است که این گیاه خوشبو و پرخاصیت را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. برای این کار روش‌های مختلفی پیش‌رویتان قرار دارد که می‌توانید با توجه به ذائقه و همچنین تاثیراتی که به‌دنبال آن هستید، بهترین روش مصرف را انتخاب کنید. بسیاری از افراد از پودر دارچین در پخت غذا، دسر و شیرینی استفاده می‌کنند؛ اما برای بهره‌مندی از خواص درمانی دارچین بهتر است این روش‌ها را درنظر داشته باشید:

 

ترکیب عسل و دارچین و زنجبیل

یک روش درمانی شگفت‌انگیز با خاصیت ضدالتهابی عالی شامل ترکیب عسل و دارچین و زنجبیل است. این ترکیب بی‌نظیر را می‌توانید با آب گرم و به‌عنوان نوشیدنی میل کنید؛ به این شکل درکنار خواص فراوان دارچین از صرف یک نوشیدنی گرم نیز لذت خواهید برد.

 

خواص دمنوش دارچین

اکثر کسانی که به‌دنبال تاثیرات موثر و سریع دارچین به‌ویژه برای لاغری و کاهش عفونت‌ها هستند، توجه زیادی به خواص دمنوش دارچین دارند. یک یا دو عدد از چوب دارچین را در مقدار کافی آب‌جوش بریزید و دم کنید. سپس دم کرده دارچین را با عسل و لیموترش میل کنید. خبر خوب این است که دمنوش دارچین علاوه بر تاثیر سریع در رفع مشکلات سلامتی، بسیار خوش‌طعم و عطر است. که بدون شک از نوشیدن آن لذت خواهید برد.

 

خواص چای دارچین

خواص دارچین در چای به‌قدری موثر و قابل‌توجه است که به‌عنوان محبوب‌ترین و رایج‌ترین روش مصرف محسوب می‌شود. برای این کار می‌توانید چوب دارچین اصل را درکنار چای دم کنید و علاوه بر طعم‌دهی به چای از خواص فراوان آن نیز در درمان و پیشگیری از بیماری‌ها استفاده کنید.

 

سخن پایانی در باب خواص دارچین

دارچین از جمله ادویه‌های محبوب و خوش عطری است که در قفسه اکثر آشپرخانه‌ها حضور دارد. مصرف ادویه در پخت غذاها، چای و دمنوش‌ها درکنار طعم آن، با خواص بی‌شمار و شگفت‌انگیزی همراه است. خواص دارچین به‌قدری زیاد و گسترده است که در این مطلب به برخی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها اشاره کردیم. توصیه می‌شود برای بهره‌مندی از فواید دارچین و نقش موثر آن در حفظ سلامت بدن، استفاده از آن را به‌عنوان یک روتین روزانه و همیشگی درنظر بگیرید و از تاثیرات بی‌نظیر آن شگفت‌زده شوید. همچنین می توانید برای بهره مندی بیشتر از خواص دارچین به مجله سلامت رزآس مراجعه کنید.

۱۳ مورد از خواص دارچین که برای بدن خود که باید بدانید

فهرست مطالب

سبد خرید
فروشگاه
0 مورد سبد خرید
حساب من